ID-märkning

ID Märkning

Det händer ibland att vi på kliniken får in upphittade eller skadade hundar och katter. Då är det alltid avgörande om djuret är id-märkt. Hittar vi ett id-nummer kan vi direkt ta kontakt med husse eller matte och kan låta familjen få hem sin vän igen. Är ett skadat djur inte id-märkt är man förtvivlad om man inte hittar djurägaren som kan ta hand om djuret efter ev behandling.

Katter:
Ny lag från januari 2023 gäller att förutom hundar så skall alla katter födda före 2008 skall vara id-märkta och registrerade på Jordbruksverket. Är det en äldre katt som är tatuerad i örat så är det naturligtvis fullt tillräckligt dock väljer de allra flesta att chipmärka sina katter.

Läs mer på:
https://jordbruksverket.se/djur/hundar-katter-och-smadjur/katter/marka-och-registrera-katter

Registret:
Det är lag på att hundar och katter registreras hos Jordbruksverket, så följ nedan länk för att se om vi kan hitta dig om ditt djur kommer bort.
Registrera din katt här

Registrera din hund här

Det är mycket viktigt att du som djurägare sedan kommer ihåg att lämna in uppgifter om ny adress eller telefonnummer om ni flyttar. Då är ni säkra på att veterinär, polis eller andra kan komma i kontakt med er om ni har ett djur som försvunnit och/eller blivit skadat.

Om man har hittat en hund eller katt som är id-märkt kan man leta efter ägaren i ägarregistret på Jordbruksverket.se, SKK’s hemsida eller på SVERAK. Man bör dessutom kontakta polisen och berätta att man har hittat djuret.

Tillbaka till artiklar

Öppettider

Måndag: 8-17
Tisdag: 8-17
Onsdag 8-17
Torsdag: 8-17
Fredag: 8-14

Lunchstängt måndag-torsdag 12.30-13.30

AncoraThemes © 2024. All rights reserved.